Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    BİLGİ SİSTEMLERİ
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
    GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    KÜPE SORGULAMA
    E-DEVLET HİZMETLERİ
    GIDA İHBAR HATTI
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    FAALİYET RAPORU
    PLANLAR
    İRAP
    YATIRIMCI REHBERİ
    DOKÜMANLAR
    COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZ
    VETERİNER KLİNİKLERİ
  • BASIN
    HABERLER
    FOTOĞRAF GALERİSİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksDüzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ HIZ KAZANDI

14.06.2024 / Gösterim Sayısı : 98 / Arşiv

​

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte; İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz rutin gıda denetimlerine ek olarak, özellikle bayramda yoğun olarak tüketilen tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan iş yerleri başta olmak üzere, çikolata ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu işyerleri ile et işleme yeterliliğine sahip kasap vb. işyerlerine yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun; kurban etlerinin 12 saatten önce tüketilmemesinin daha sağlıklı olduğunu, etlerin gölgede ön soğumasının beklenmesi, ardından hemen -2; +2 dereceye ayarlı buzdolabında ortalama 1 gün hızlı ve tam soğutulduktan sonra; soğuk zincire dikkat edilerek; asgari teknik ve hijyenik şartları uygun ruhsatlı et işleme yeterliliğine sahip kasap vb. iş yerlerine götürerek kıyma, kuşbaşı, parça et vb. yaptırdıktan sonra, tek seferde tüketilebilecek miktarlarda vakumlu poşet vb.’ne koyulup, -18 derecedeki derin dondurucuya konarak 8 ay tazeliğini koruyabileceğini, tek seferde tüketilebilecek paket birimin 1 gün önceden derin dondurucudan buzdolabına alınıp, çözünmeye başlayınca soğuk suda yıkandıktan sonra pişirilip tüketilmesini ve artan miktar olursa soğuduktan sonra hemen buzdolabına konmasını ama asla tekrar dondurulmamasını tavsiye etti.

Ayrıca, tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Gıda Kontrol Görevlisi personellerimizin Kurban Bayramı'na yönelik denetimlerini yoğunlaştırarak sürdürdüklerini; yılbaşından beri yaklaşık 3.364 gıda işyeri denetimi yaptıklarını, tüketicilerimizin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek, ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olması ile ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasını dikkatle kontrol etmeleri gerektiğini ve gıda temininde; halk sağlığı ve gıda güvenliği yönünden şüphe duyulan bir konu olduğunda tüketicilerin; telefonla ALO 174 Gıda İhbar Hattını arayabileceğini veya 0501 174 0 174 Whatsapp Gıda İhbar Hattı üzerinden şikayette bulunabileceğini belirtti.

Bu vesileyle, tüm tarım sektörü çalışanlarına ve çiftçilerimize, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini dileyerek, Kurban Bayramı'nı tebrik etti, selam ve saygılarını sundu.

Fotoğraf Galerisi (10)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Düzce İli İhracat Verileri
...
Düzce Şeker Kamışı Pekmezi: Yöreye Özgü Gelene ...
...
Düzce’De Süt Soğutma Tankları Üreticiyle Buluş ...
...
Düzce’De Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Kom ...
...
Düzce İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü İle Düzce Ün ...
...
Yeşil Vatan Seferberliğiyle Geleceğe Nefes: Dü ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Ana Bina: Kültür Mah. 737 Cad. No: 11 81010 Merkez / DÜZCE Ek Bina: Uzunmustafa Mah. D-100 Karayolu Caddesi No: 461 81010

  • Telefon : 0380 5143247 - 5248395-5241396 -5142426-5142428

  • Faks : 0380 5241397-5142427

  • E-Posta : duzce@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI