Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    BİLGİ SİSTEMLERİ
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
    GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    KÜPE SORGULAMA
    E-DEVLET HİZMETLERİ
    GIDA İHBAR HATTI
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    FAALİYET RAPORU
    PLANLAR
    İRAP
    YATIRIMCI REHBERİ
    DOKÜMANLAR
    COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZ
    VETERİNER KLİNİKLERİ
  • BASIN
    HABERLER
    FOTOĞRAF GALERİSİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksDüzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

DÜZCE KESTANESİ BU AYIN “COĞRAFİ İŞARETLİ” YILDIZI

20.10.2025 / Gösterim Sayısı : 40 / Arşiv

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, coğrafi işaret tescilli ürünleri kamuoyuyla buluşturmaya devam ediyor. Bu ayın öne çıkan ürünü, menşe adıyla tescillenen ve Düzce'ye özgü nitelikleriyle öne çıkan Düzce Kestanesi oldu.

İnce Kabuk, Kolay Soyulan Zar, Yüksek Lezzet

Düzce'nin doğal orman varlığında yetişen Düzce Kestanesi, ince kabuğu, iç zarının meyveye az nüfuz etmesi ve kolay soyulabilmesiyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde ürün hem çiğ tüketimde hem de kebap ve işleme süreçlerinde pratikliğiyle tercih ediliyor.

İl genelinde yıllık ortalama en yüksek sıcaklık 19,2 °C, en düşük 8,4 °C; yıllık yağış 823,7 kg/m² ve nispi nem %75 seviyesinde. Bu iklim yapısı, kestanenin sulamaya ihtiyaç duymadan doğal ortamında dengeli ve sağlıklı gelişmesine imkân tanıyor; meyve kabuğunun kalınlaşmasını engelleyerek ince kabuk–kolay soyulan zar karakterini güçlendiriyor.

Hasat, Eylül sonundan Kasım ortasına kadar süren yaklaşık iki aylık periyotta gerçekleştiriliyor. Bölgenin iklim özellikleri bu dönemde kalite ve verim istikrarına katkı sağlıyor.

Düzce Kestanesi, elverişli iklim koşulları ile geleneksel yetiştiriciliğin buluştuğu; ince kabuğu, kolay soyulan iç zarı ve yüksek lezzet kalitesiyle sofralara değer katan coğrafi işaretli bir ürün olarak öne çıkıyor. Düzce'nin markası hâline gelen bu özel kestane, yerel ekonomiye ve tüketici memnuniyetine güçlü katkı sunuyor.


Son Haberler
...
Dağdibi Köyü’Nde “Düzce Kestanesi” Hasat Şenli ...
...
Dünya Gıda Günü’Nde Öğrencilere “Daha İyi Gıda ...
...
Genç Arıcıların Hikâyeleri 16 Ekim Dünya Gıda ...
...
Düzce’De Kahverengi Kokarca İle Kışlak Mücadel ...
...
Konaklı Kadın Kooperatifi Hizmet Binası Açıldı

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Ana Bina: Kültür Mah. 737 Cad. No: 11 81010 Merkez / DÜZCE Ek Bina: Uzunmustafa Mah. D-100 Karayolu Caddesi No: 461 81010

  • Telefon : 0380 5143247 - 5248395-5241396 -5142426-5142428

  • Faks : 0380 5241397-5142427

  • E-Posta : duzce@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI