Tarım ve Orman Bakanlığı
tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği” kapsamında bir hafta boyunca ürün
bazlı gıda kontrolleri gerçekleştirilecektir.
Düzce'de seferberlik kapsamında
İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet ÇİÇEK’in de katılımıyla et ve süt ürünleri
üretim yerlerinde denetim gerçekleştirdi.
Ürün bazlı
gıda denetimi hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet Çiçek;
“2018'de toplam 5 bin 991 gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. 2019'da ise
şimdiye kadar 6 bin 385 gıda denetimi yapılmıştır. Ayrıca her yıl yaklaşık bin adet
numune alınmaktadır. Aynı zamanda her yıl Alo 174 Gıda hattına yapılan yaklaşık
200 ihbar ve şikâyet sonuçlandırılmaktadır. Bakanlığımızın talimatı ile ülke
genelinde denetim seferberliği başlatılmış olup ilimizde görevli 27 kontrol
görevlisinin tamamı ile bu seferberliğe katılım sağlanmaktadır. İlimizde mevcut
4724 gıda işletmesinde, halk sağlığının korunması ve gıda güvenilirliğinin
temini için denetimler yoğun bir şekilde, risk öncelikli ve sektörel bazlı olarak
devam edecektir.”dedi.