T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

RAMAZAN AYINDA GIDA DENETİMLERİ ARTTIRILDI

Yayın Tarihi : 11.03.2024

Düzce İl\İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol personelince Ramazan Ayının başlaması ile birlikte, rutin gıda denetimlerine ilave olarak tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimler arttırıldı.

Bu kapsamda İl genelindeki; özellikle Ramazan Ayında vatandaşların yoğun olarak tükettikleri; ekmek/pide, unlu mamuller, pastacılık ürünleri, tatlılar, et ve süt ürünleri üretimini yapan imalathaneler başta olmak üzere; ramazan kolisi, hurma ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu gıda işyerleri gıda güvenilirliği bakımından denetlenmeye yoğun olarak devam ediliyor.

İl Müdürü Esra UZUN tarafından yapılan açıklamada; Ramazan Ayı boyunca yoğunlaşan gıda denetimleri yanında tüketicilerimizin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek özellikle; açıkta, ambalajsız, etiketsiz,  üreticisi, markası, kayıt veya onay numarası belirsiz  gıda, sağlık amblemsiz tavuk eti,  damgasız kırmızı et, etiketinde belirtilen  koşullarda muhafaza edilmeden satışa sunulan ürünleri satın almamalarını, ambalajlarının sağlam  ve şişmemiş,  son tüketim tarihlerinin geçmemiş  ve doğal renk, tat ve kokusunun değişmemiş yani bozulmamış olmasına dikkatle  etmelerini ve gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini;  ALO 174 veya 0501 174 0 174 Whatsapp  gıda ihbar hatlarına bildirmelerini istendi.