Birleşmiş
Milletler “Uluslararası Sütçülük Federasyonu” 1956 yılında 21 Mayısı "Dünya
Süt Günü" olarak ilan etmesi ile
birlikte tüm üye ülkelerde kutlanmasını kararlaştırmıştır. Bu doğrultuda; 1991
yılından beri ülkemizde de “21-27 Mayıs Süt Haftası” olarak
kutlanmaktadır.
Süt Haftasının temel amacı; süt ve
süt mamullerinin her yaştaki insan beslenmesindeki önemini topluma anlatmak ve bu
ürünlerin tüketimini arttırarak daha sağlıklı bir toplum oluşturma şeklinde
özetlenebilir.
Süt ve süt mamulleri; özellikle protein, yağ, mineral ve vitamin (başta kalsiyum
ve fosfor elementleri ile B2 ve B12 vitaminleri) gibi beslenmede çok önemli
olan besin öğelerini bünyesinde bulundurması nedeni ile; özellikle 7-13 yaş arası öğrencilerin
zihinsel ve bedensel gelişiminde çok önemli etki ve fonksiyonları vardır.
Süt haftası kapsamında; il/ilçe Tarım
ve Orman Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde; belirlenen ilkokul
öğrencilerine yönelik “süt ve süt mamullerinin özellikle öğrencilerin
beslenmesindeki önemi” konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu doğrultuda;
İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince;
İlimiz Merkez ve 7 İlçede; asılan afişler ve ilköğretim okullarında yapılan
sunum ve izlettirilen filmler ile geleceğin büyükleri öğrenciler bilgilendirilmektedir.
İl Müdürü V. Necdet ÇİÇEK bu yıl da; İlimiz Merkez ve ilçelerdeki
okullarda yaklaşık 530 öğrenci ile 35
öğretmene bilgilendirme yapıldığını söyledi.