T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

FIRIN ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 26.09.2019

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği; Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Düzce Fırıncılar Esnaf Odası işbirliğinde; ilimizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında çalışan kişilere yönelik  "temel gıda hijyeni" konularında eğitim verildi.

Yapılan eğitimde; fırınlarda insan sağlığına ve besleme amacına uygun ekmek üretimi için gerekli olan; işyeri, ekipman ve personellerin kişisel temizliği ile ilgili; her türlü kirliliğin en iyi şekilde uzaklaştırılabilmesi için gerekli temizlik ürünlerinin kullanımı ve muhafazasında dikkat edilecek kurallar ile ekmek mevzuatı, tam veya kepekli katkısız az tuzlu ekmek tüketiminin sağlıklı beslenmedeki önemi ve ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirler konularında bilgiler verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet ÇİÇEK yaptığı açıklamada; "eğitim sonucu yapılan sınava girip en az 70 puan alan 141 kişinin "Hijyen Eğitim Belgesi" almaya hak kazandığını, ilgili esnaf odasına yapılacak talepler doğrultusunda; eğitimlere devam edileceğini, mevzuat gereği zorunlu olan hijyen eğitimini, fırın sahiplerinin çalışanlarına aldırması gerektiğini" belirtti.