Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 30 Kasım 2019 tarihinde
okul kantini ve yemekhanelerinde çalışan 294 personele "Okul Kantinlerine
Dair Özel Hijyen Kuralları" konulu hijyen eğitimi düzenlendi. Müdürlüğümüz
Gıda Kontrol Görevlisi Aslıhan PEHLİVAN ve Mahmut TOKLU tarafından yapılan
sunumlarda katılımcılara eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait
özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda
maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi,
gıdanın servisi satışı ve tüketime sunumu, kantin çalışanlarının uyması gereken
hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve
bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile yasal mevzuat
konularında bilgilendirme yapıldı.