T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKUL KANTİNLERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL VE İŞLETMECİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Yayın Tarihi : 18.5.2022

İlimiz Merkez ve İlçelerdeki Okullarda bulunan kantin, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinden sorumlu personel ve işletmecilere “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları” eğitimi verildi.


Eğitimde, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikelerden olan; kimyasal, biyolojik ve fiziksel tehlikelerin önlenmesi, olası gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek, gıda güvenilirliği ve insan sağlığının korunması amaçlandı.  İl Sağlık, İl Milli Eğitim ile İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından verilen eğitime 144 kişi katıldı. Eğitim sonunda katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından dilek ve temenniler ile eğitim sona erdi.