CORONA-19 önlemleri kapsamında; Bakanlığımız talimatları ve İl Hıfzıssıhha Meclisinin olağanüstü kararları ile; gıda hijyeni ve güvenilirliğine yönelik ek tedbirler alınmış olup, bu doğrultuda; İl ve İlçe Müdürlüklerimizce bilgilendirme ve uyum amaçlı denetimler yoğunlaştırılmıştır.
Getirilen ek tedbirler ile; ekmeklerin ambalajlı satılması zorunlu olup, fırınlar ekmekleri ambalajladıktan sonra dağıtım yapabilmektedir. Lokanta kahvehane gibi toplanılan yerler kapatılmış olup, gıdaya uygun tek kullanımlık bardak ve kaplar ile dışarıya yönelik paket yemek ve çay ocaklarından içecek servisi yapılabilmektedir. Unlu mamul, kuruyemiş gibi ambalajsız dökme gıdalar müşterinin el süremeyeceği dolap ve tezgahlarda maskeli ve eldivenli satıcılar tarafından ambalajlanarak verilmektir. Kamu ve özel sektöre ait tüm yemekhanelerde kumanya şeklinde yemek hizmeti verilmektedir. Yaş meyve ve sebzelere müşteri el sürmeyecek ve seçmeyecek, önceden veya talep anında eldivenli satıcı tarafından poşetlenip verilecektir.
Konu ile açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet ÇİÇEK; Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen ek uygulamalar ile ilgili gıda işyerlerinde bugüne kadar yaklaşık 1700'e yakın denetim gerçekleştirildiğini; esnafı bilgilendirdiklerini, uyum hassasiyetlerinden dolayı kendilerine müteşekkir olduğunu bildirdi.